Campingdagbok 2023-07-20

Jag nickar till i den svindyra stolen ute i förtältet. Klockan är nästan 14:00 och matkoman slår till efter vår sena brunch. Promenaden är avklarad med bravur och jag förtjänar att sträcka ut mig på sängen för en så kallad ”gubbkvart”. Nu blev kvarten till ett par timmar men jag intalar mig själv att min kropp behövde vilan.

Maria steker pannkakor. Det är torsdag och vi ändrar inte i menyn bara för att vi är på semester. Dock blir det köttsoppa istället för en med ärtor i.
Igår gjorde jag ingenting men blev inte riktigt klar så jag fortsätter idag.
Maria går ner till vattnet med Agnes. Den lilla har på sig sin baduniform och hela arsenalen av badprylar ska med. Hon är ju bara underbar!

Det är annars en rätt så händelselös dag så jag tänker ta tillfället i akt att berätta om varför valet föll på en Knaus 650 UDF Scandinavian Selection. Denna vagn som vi nu är inne på vår andra säsong med.

Vi hade en Kabe 520 innan och det är en helt fantastisk vagn, tills någon av bastarderna bestämmer sig för att det här med husvagn är ju kul och helt plötsligt måste U-soffan bäddas och dynor tar upp större delen av den lilla golvytan som finns att tillgå.
Som den morgonpigga i skaran förvisas jag med kaffe och snus ut i det svinkalla förtältet där daggen ligger lika tung över tältduken som Hin håle själv är i sinnet. Det finns ingen plats för mig i vagnen.

På mässan i Jönköping fick vi upp ögonen för Knaus 650 UDF. Smart planlösning som har allt som vi ville ha. Vad är det då som gör just denna Knaus så perfekt för våra behov?

Köket: Det är ett stort kök med enorm bänkyta. Det är väl bara frontkök som kan mäta sig storleksmässigt. Mikrovågsugn är standard och vi valde till en gasolugn. Det är stor kyl och frys och vi känner inget behov av att ha ett externt ute i förtältet då vi har nära till affärer.

Dinett eller fast våningssäng: Tanken var först att vi skulle ha fast våningssäng men ändrade oss innan beställning. Varför då undrar ni? Barnen blir större och det kommer en tid när jag och Maria kommer att vara ensamma i vagnen. Nu blev det ju tidigare än väntat eftersom Liv, den lilla odågan, inte följer med utan kompis. Då slaggar de ute i förtältet. Dinetten har blivit min lilla skrivarhörna. Överskåpet går att fälla ner och då bildar det en säng för en junior som väger max 60 kilo. Jag och Maria fallerar stort vid invägningen.

Toalett och dusch: Vi ville ha möjlighet att duscha i vagnen. Iallafall spola av oss. I Knausen är det en riktig duschkabin som fungerar riktigt bra.

Knausen är inte perfekt, men den har allt som vi önskar med vissa kompromisser. Vattenburen golvvärme, inkoppling av el på baksidan och tömning av dasset även det på baksidan. Det är en komplett vagn som vi kan trivas med under en lång tid.

Fri-Bo i Sollebrunn monterade in AC och cityvatten. ACn är kopplad till Aldepanelen och den styrs därifrån eller via app vilket inte går om AC är fabriksmonterad. Cityvattnen är kopplat förbi vattentanken så det blir aldrig vatten ståendes vilket tydligen inte fabriken gör. Då är det en flottör som styr nivån i tanken. Som det är nu är det endast trycket från platsens utkastare som ger oss vatten. Ingen pump hörs och det är riktigt najs.

Men vi sneglar alltid på Kabe. Ett märke som ligger oss varmt om hjärtat. Vem vet vad som händer i framtiden.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.