Campingdagbok 2023-10-20

Bland virvlande löv och små regnstänk kommer Maria gåendes mot bilen. Hennes hår rufsas till när stormen Babet dansar runt knutarna. Hon har lagt en sista touch för att lägenheten ska vara inbjudande och hemtrevlig när vi kommer åter under söndagskvällen.
Det är dags att fara till Lidköping och Kronocamping.

Liv är droppad hos sin äldre bror. De ska äta pizza och spela spel. Troligtvis inte den åldersdigra varianten av turbaserade sällskapsspel, det blir action i digital form och endast skicklighet kommer att vara avgörande.

Mörkret har sänkt sig över slätten när vi i sakta mak vinglar vidare mot vårt mål i den starka vinden.
Det finns alltid en oro när vinden tar i.
Vindfånget hos ett förtält leker man inte med.
Det är ju egentligen helt absurt. Ett schabrak i tunn duk, spänt över stomme av rör. Länken mellan tält och mark är gummisnoddar.
Det är som gjort för att min panna snart löper hela vägen ner till nacken. De stackars stråna dör och ramlar av i ren förskräckelse.

Vi mellanlandar på Ica Hjertberg för lite proviant. Allehanda julrelatetade godsaker huserar på hyllorna. Som den lilla tomtenisse jag är plockas några lovande kandidater som ska provsmakas när vagnen är uppstartad och klar.

Stormen river i tältet och skakar om vagnen. Vi tömmer bilen på packning och ställer in allt i den utkylda vagnen.
Jag stänger dörrarna på kyl och frys innan värmen slås på. De fem avtappningsventilerna dras åt. Den lilla gula vippventilen till pannan stängs.
Maria börjar packa upp och jag kommenderas tjänst som vattenpojke. Vattnet på platsen är avstängt så det blir till att bära dunkar.

Trogna gäster kämpar med allehanda bestyr i vinden. Det förstärks, plockas ner och säkras upp inför en natt med hård blåst. Stämningen är ändå hög i servicehuset när andra med vattenbärartjänst möts och samtalar om allt och inget, allt medan dunkar i olika form och färg fylls till bredden.

Det spottar och fräser när vattnet fyller på systemet. En dunk går till enbart detta. Vattenpumpen surrar gemytligt och snart rinner vattnet ljudlöst och uppvärmt över mina händer. Allt verkar fungera.

Det är härligt att vara på plats igen!

3 reaktioner till “Campingdagbok 2023-10-20”

  1. Till och med höstrusk får du att låta gudomligt och mysigt! Har ju testat detta dock med endast ett litet lufttält men inte i blåsväder.. du får mig verkligen att längta till att campa med dina välvalda ord och meningar 😍 ha de bäst! Mvh Ulrika

  2. Hej..
    Det var ett tag sen jag var här.. hoppas att allt är bra och ha en riktigt fin start på sommaren nu..☀️🤗👍

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.