Campingdagbok 2023-09-08

Efter att ha vandrat i ett mörker i dagarna tre, som endast män känner till och kan relatera till, har jag nu återvänt från de sälla jaktmarkerna. Åkomman är vetenskapligt bevisad och lyder under det latinska namnet ”masculum frigus”. Mer känt som den fruktade ”mansförkylningen”.

”Om man inte orkar gå till skolan så orkar man inte hänga med kompisar heller”, har jag envetet tragglat för mina barn under hela deras skolgång.
Jag lever som jag lär.

Det innebar att vackert snyta sig, kamma mittbena och vandra till jobbet under fredagen. Jag var lite frånvarande i min egen närvaro efter att legat i fosterställning större delen av min konvalescens. Men jag gjorde det!” Nu kan jag med gott samvete fira helg i husvagnen.

Maria är packad och klar och som vanligt kommenterar jag hennes oförmåga att välja praktiskt före estetiskt. Att tillbringa två nätter i husvagn, inga utflykter, inga restaurangbesök utan bara ”vara”, kräver inte att halva garderoben ska med. Väskor måste matcha med skor, jackor passa med byxor och så vidare.

Detta är för mig obegripligt. Men med allt medhåll Maria brukar få av den kvinnliga pöbeln så måste jag foga mig till den skara oförstående män som bär väska efter väska och förbryllat ser en hög med packning som aldrig verkar krympa.

Vi hann aldrig ut från parkeringen innan Maria säger åt mig att stanna. Bland alla de koftor hon har med sig så saknas den svarta. Naturligtvis måste den med.

Tillslut är vi äntligen på väg. Liv droppas av i farten hos sin bror. Där vankas spel och film hela helgen.

Dimman ligget tät när vi närmar oss Lidköping. Som en vit vägg tornar den upp sig och temperaturen återgår från högsommarvärme till den vi har vant oss vid denna sommar. Runt 17 grader.

Vi kan rutinerna. Vi startar upp husvagnen och får i gång alla faciliteter. Maria hänger med Agnes tills det är läggdags för den lilla jäntan, drar sedan på sig de snabba skorna och ilar bort till Ica Hjertbergs för att proviantera. Jag packar upp under tiden i lugn och ro.

Efter ett par timmar släpper den mjölkvita slöjan och kvällen bjuder åter på sommar, något som vi inte är bortskämda med. Morgondagen lovar något så sällsynt som grader över 25-strecket. Världen är upp och ner!


Väl bekomme.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.