Campingdagbok 2023-09-23

Vädret denna lördagsmorgon anno 2023 bjuder på liknande väder som vi är så bortskämda med denna sommar. Kvicksilvret vill inte passera 20-strecket och regnmolnen hägrar över nejden. Vi är lovade nederbörd men promenaden måste gås.

Vi känner oss lite äventyrliga och beger oss ut på okänd mark. Gång och cykelbanorna går kors och tvärs genom landskapet och jag måste ta fram kartan i mobilen både en och två gånger för att leda oss rätt.

Återigen så blir vi överraskade av staden Lidköping. Vi rör oss mot Lidköping norra. Genom Stenhammar och vidare ner mot Vänerns strand. Det är en fantastisk promenad i vackra bostadsområden med skog bakom varje knut. Vi leds via spångar och trappor av trä som smidigt följer det böljande landskapet.

Vi ansluter till vår vanliga rutt vid Villa Giacomina. Det börjar kurra i magen eftersom frukosten väntar i vagnen. Nästa gång tar vi en längre walkabout med medhavd matsäck.

Utefter strandpromenaden har det byggts träningsanläggningar. Jag låter min välbyggda kropp testa redskapen. Japp, de fungerar. Maria gör likadant. Vi får se om vi stannar någon gång och ger våra medelålders kroppar en rejäl omgång.

Det står hamburgare på menyn. Daniel har tänt grillen och jag får äntligen använda min press från Tupperware. Man pressar direkt i en liten plastburk och dessa kan sedan tryckas ihop så att man har 5 burgare förvarade. Perfekt att ha med sig på nästa hajk.

Dagen går fortare än kokt sparris och nu sitter vi här i soffan. Jag har inte lyckats med mitt uppdrag, att få igång kylen på gasol. Bruksanvisningen lämnar mycket kvar att önska. Jag tänker äta äppelpaj med vaniljvisp i stället.
I morgon är det dags att fara hem och tillbringa två veckor i vardagen.

Med vänlig hälsning, Ade och Maria.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.