Campingdagbok 2023-08-01

Med nyfikna steg tassar jag fram till kofferten. Mina flipflops skyddar föga mot det våta gräset. Men det får vara hur som helst med blöta fötter. Vi har viktigare saker för oss.

Jag drar upp luckan och stoppar in ”badbollen”. Kan det månne ha hänt något under natten?

Japp! Glädjen vet inga gränser när markören har gått från grönt till ilsket rött. Det är lite motsägelsefullt, att glädjas över en tom gasoltub som enbart kommer att göra hål i plånboken, men nu vet jag hur det fungerar. Jag vrider på ratten och nu pekar den på den fulla flaskan och i samma stund återgår markören till att visa grönt.

Maria slumrar när jag tar den tomma flaskan och åker till närmsta ställe och får den utbytt. Kanske inte det billigaste alternativet men när det är dags för nästa byte ska jag kolla upp priser lite bättre.

Det är vackert väder när vi påbörjar dagens promenad. Vi har tänkt oss den vanliga rundan men det satte vår pälsbeklädda gäst, hunden Sigge stopp för.

Strax efter att vi kommit utanför bommen tyckte Sigge att nu får det vara bra med detta eviga spatserande. ”Jag är på semester, inte något träningsläger!”
Han lägger sig ner och stirrar på Maria.
Maria drar försiktigt i kopplet men Sigge har inga planer på att röra sig i den riktningen.

När jag börjar gå åt andra hållet flyger han upp och hänger med. Han har hög svansföring och tror att slaget är vunnet.
Sigge har inte vunnit pris för att vara världens smartaste hund. Det visar sig när går samma promenad fast åt andra hållet. Sigge trippar på som om inget har hänt. Vi vann kriget.

Annars gör vi inte mycket denna dag. Vädret slår om och det börjar regna. Då tar jag tag i min radiostyrda bil. Jag kan konstatera att motorn har låst sig. Efter isärplockade och en okulär inspektion kan jag dra ut grässtrån som har letat sig in i motorn. Stolt som en tupp och lättad över att slippa lägga ut surt förvärvade pengar på en ny motor drar jag några repor på grusvägen utanför vagnen.

Maria lagar en supergod pasta med kantarellsås. Svamparna levererades nyplockade och orensade av Oskars sambo Sarah. Det blev mycket mat över så även Daniel och Emelie kunde äta sig mätta. Här går inget till spillo.

Kvällen avslutas med godis, glass och tv. Vi somnar till smattret av regn mot husvagnstaket.

5 reaktioner till “Campingdagbok 2023-08-01”

  1. Maria drar försiktigt i kopplet 🤣
    Hahaa, underbart! Och särskilt det att Sigge inte har brådis nånstans 🙂
    Det har ju inte snigeln heller.

    1. Haha. Tack för kommentaren och att du tittade in i min värld.

  2. Japp kan bara instämma Kul med Maria och Sigge..😁 Bilden på snigeln är toppen och ja vi har samma typ av väder lite sol och kraftiga snabba regnskurar som avlöser varandra..ha en riktigt fin helg nu.. 😁🌞🤗👍

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.