Campingdagbok 2022-06-22

Gårdagskvällen ägnades åt att inte göra någonting. Jag blev inte riktigt färdig med det så tanken är att fortsätta idag. Himlen är jämngrå och enligt de som kan väder kommer det inte att spricka upp. Oss gör det inget. Maria går sin promenad och jag sitter med benet i högläge för att vila mitt värkande knä. När Maria anländer sätter jag igång med frukosten.

Den inbyggda gasolugnen har kommit väl till användning. Nygräddat är svårslaget. Vi har använt ugnen nästan varje dag. Ibland flera gånger. Mest för att fixa frukostbröd men även för att få pommes sådär krispiga och goda. Jag vill inte vara utan den.

När vi ändå är inne på utrustning så kan jag nämna centraldammsugare. Det borde vara standard. Det var länge sedan jag såg Maria se så lycklig ut av att hålla i en slang. Snabbare än kokt sparris är vagnen fri från gräsklipp, sand och annat bös som oundvikligen dras in på golvet.

Dagen fortsätter i lugnt tempo. Jag ligger i soffan och tittar ut genom det stora takfönstret. Tankar om hur bra vi har det spelar en härlig melodi i mitt huvud. Äntligen ger de senaste årens hårda arbete utdelning. Vi har lyckats med det vi tog oss för. Ny vagn och säsongsplats på vår favoritcamping. Lyckan är total.

Vi tog bilen bort till Ica. Midsommarmaten ska fixas. Det blir bara jag och Maria. Pojkarna firar på sitt håll och Liv är hos sin mor. Jag har blandade känslor. Äntligen ska vi fira midsommar på en camping. Det har vi aldrig gjort, men det hade varit kul att ha barnen här. Det är väl bara att inse att vi snart är barnfria på heltid. Tiden har sin gilla gång.

Att köpa tyskt har sina nackdelar. Jag kan räkna till tre på tyska. Det hjälper föga när vi ska få liv i mikrovågsugnen. Jag killgissar och snart kan vi ställa tid, effekt och även få igång grillfunktionen utan att bara använda oss av ”Schnellstart”.

Det blir en fantastisk middag som Maria slänger ihop i det väl tilltagna köket. Falafel, sallad och bröd. Mums! Matkoman slår till och jag somnar som en klubbad säl på soffan. Klockan går och vi missar glassbaren. 

Jag får ta min planerade kreation en annan dag.

I morgon bär det av hemåt för lite fix. Lägenheten ska tittas till och klädbyten ska medtagas. Skönt att veta att vi återvänder till husvagnen redan samma dag.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.