Campingdagbok 2022-06-23

Vaknar som vanligt i ottan. Duvan i trädet på andra sidan tältduken är också morgonpigg. Jag kommer osökt att tänka på en gammal sketch med Magnus och Brasse. Att duvan i trädet är en stadsduva, det är odiskutabelt. Vi byter några ord och sedan går var och en till sitt.

Till mina bihålors förtret så lider jag av pollenallergi. En ganska tryckande och intensiv huvudvärk kan uppstå och jag blir lite “låg”. Denna morgon börjar så. Typiskt när vi ska hem och fixa lite. Det är bara att bita ihop, ta sina tabletter och fånga dagen. 

Det är dagen innan midsommarafton och vad är det absolut viktigaste som står på menyn i morgon? Svenska jordgubbar naturligtvis. 

Vi svänger in till Siggettorp.

Där finns det grejer. Förutom de syndigt goda gubbarna finns även ägg och färskpotatis i den lilla gårdsbutiken. 

Vi är inte ensamma. Kön ringlar sig lång. I fjärran kan jag urskilja människor, dubbelvikta, på jakt efter det röda guldet. 

Vi väljer de färdigplockade. 

Väl hemma sätter Maria igång med rabatterna. Det rensas, klipps och planteras. Jag är mest i vägen. Mitt knä hindrar mig från att jobba i på marknivå. Det jag duger till är att forsla bort trädgårdsavfall till föreningens för ändamålets avsedda container. 

Vi har laddstolpar för eldrivna fordon i föreningen. Till min förvåning fungerar dessa inte idag när jag ska plugga in vår lilla elbil. Typiskt. 

Jag är högst inblandad i att dessa stolpar kom på plats så jag känner även ett ansvar för att fixa detta. Det var enkelt. Bryta strömmen och vips, alla åtta uttag hoppar igång. Härligt!

Maria fortsätter som en furie i köket. Köttbullar ska stekas. Jag ”stjälper” till så gott jag kan. Diskstället ska tömmas och jag öppnar ett köksskåp. Jag hinner inte ens blinka innan en trave med skålar från Höganäs ligger i tusen bitar på golvet. Det var då själva #%€$£!

Fram med dammsugare och dansa över golvet. 

Maria håller humöret uppe och ”bär” mig genom min dåliga dag. Huvudvärken släpper och alla måsten blir överstökade. 

Vi drar oss mot Lidköping och vagnen igen. 

Det har nu gått två dagar sedan vi besökte glassbaren. Detta håller inte. Det är nu dags att presentera min skapelse med det godaste som går att trycka ner i en bägare. 

-En kula hallonsorbet 

-Lakritssås 

-Mjukglass

-Kolasås

-Marshmallows

Håll till godo! Fantastiskt!

2 reaktioner till “Campingdagbok 2022-06-23”

  1. Gött att följa er vardag, och vad det anbelangar så uttrycker du dig bra.
    Mvh Persson

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.