Campingdagbok 2022-06-27

Värmen är påtaglig när vi vaknar denna måndag. Jag flyr sängen och har ett fasligt sjå att krångla mig ur de svettiga lakanen. Till min fasa är det inte på något vis behagligare på utsidan. Efter att ha öppnat lite här och där kan jag skönja en morgonbris som sakta jagar ur den tryckande hettan inne i tältet. Inte allt men det är iallafall så att jag kan sätta mig och arbeta lite.

Ett par timmar senare kommer Maria upp. Hon ger sig iväg på sin morgonrunda. Mitt knä får vila och jag fixar frukost lagom till att hon är tillbaka. Vi valde att få en gasolugn inmonterad. Vi har använt den nästan varje dag här på campingen. Att få nygräddat bröd, där smöret sakta smälter in, är en lyx. Vi vill inte vara utan den. Den ska sättas på hårdare prov lite längre fram.

Ännu ett par goda vänner tittar förbi. De är på genomresa och ägnar en stund tillsammans med oss här på campingen. Vi tar en lunch på Sjökanten. Jag har provat mängder av hamburgare runt om i vårt avlånga land och utan att ta i så hörntänderna spricker, dessa burgare är top 5. Fantastiskt!

Glass i stora lass! Jag tar min specialare idag igen. Tyvärr så är mjukglassen slut ,men grädde går också fint. Det lägger sig som bomull runt magen och vi rullar vidare. När det är dags att vinka av våra vänner är vi halvvägs till affären och passar på att införskaffa lite proviant.

Helgen är över och butikerna har återgått till vardagens öppettider. Det är en njutning att lämna värmen utanför Hjertbergs och kliva in i det svala lilla köpcentret. Jag drar fötterna efter mig i kyldisken. I ögonvrån ser jag något som påkallar min uppmärksamhet.

”Balls of heaven”. Kanske ska jag lägga ner dessa i korgen, mina har nämligen smält bort i värmen.

Att gå förbi en affär utan att titta in och klämma lite är helt omöjligt för Maria. Som en oljad hankatt slinker hon in på Dressmann. Hon tycker att min garderob lämnar lite att önska. Ett par kortbyxor och två skjortor. Det var ”tag tre, betala för två”. Jag väntade utanför. Maria har mitt fulla förtroende när det kommer till kläder.

Värmen i vagnen är outhärdlig. Närmare 40 grader och jag känner mig som en manet, uppslängd på en soldränkt brygga. Vi stänger lopplådan och drar på AC-n. Den brummar igång som en gammal kopiator men snart har vi ett behagligt klimat. Jag sitter i soffan när regnet börjar smattra mot husvagnstaket. Det går över lika fort som det kom men tyvärr ingen förlösande åska som skrämde iväg den värsta hettan i sikte.

Med tvättpåse över ryggen och bestämda steg vandrar vi mot campingens tvättstuga. Det har blivit dags att fräscha upp våra trasor. Vi kliver in i en toppmodern tvättstuga där inget fattas. Vår bostadsrättsförenings anrättning hade blivit grön av avund. Det finns även en plats att sitta ner en stund för samtal och avec. Mycket trevligt.

Så mycket mer blir ej gjort denna varma måndag i juni. Vi placerar oss tillsammans i soffan. Lotta på Liseberg flimrar på skärmen.

Tiden går och i morgon är det en ny dag.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.