Campingdagbok 2022-06-28

Det dukas upp till frukost inne i vagnen för första gången. Regnet står som spön i backen och man blir blöt av bara att titta ut i förtältet. 

Tvätten som hänger på tork är lika blöt som den var igår kväll när den hängdes upp. Det är dags att ta till den lilla värmefläkten för att jaga ut den fuktiga luften och försöka få tvätten torr.

Marias morgonpromenad ställs in för tillfället. Dels så är inte ”gåkläderna” torra, de hänger kvar på ställningen och väntar på bättre tider. Dels så är himlen öppen och ett massivt regn huserar över oss.

Det finns inte så mycket annat att göra än att hålla sig inne i. Jag sörjer icke. Jag trivs med vagnen och spenderar gärna en förmiddag med en god bok, uppkrupen i soffan medan regnet smattrar mot taket.

I brist på annat dokumenterar jag vår frukost. Nygräddat ciabattabröd, smör, ost, rökt skinka, gurka, tomat och ruccolasallad. Ett glas juice, ägg med kaviar och en tallrik med fil, jordgubbar och blåbär. Det är Marias första frukost och min andra. Jag börjar ju ett par timmar tidigare med en frukt, kaffe och snus. Det är en bra start på dagen.

Regnet drar vidare med solen i släptåg. Det är en mer behaglig värme i luften och Maria lurvar iväg på sin promenad. Jag gör minsta möjliga. Sätter mig en stund i solen med boken. Brobyggarna av Jan Guillou. Jag har läst den förr. Det är tredje gången nu jag påbörjar detta epos om 1900-talet. En fantastisk berättelse som jag varmt kan rekommendera.

Det har blivit dags för lunch. Vi hade lite hemmalagade köttbullar kvar sedan midsommar och vi var sugna på köttbullemacka. Sagt och gjort. Härligt onyttiga tekakor förvandlades till fantastiskt goda smörgåsar. Det är svårslaget. Jag har sill kvar och planerar ytterligare en midsommarmiddag för att minska på matsvinnet.

Det dröjer inte länge innan vi blir sugna på glass. Med raska steg mot glassbaren!

Besvikelsen blir stor när mjukglassen inte har blivit levererad som utlovat. Min specialare har inte sett dagens ljus på flera dagar. Jag vill inte kompromissa med grädde längre så det blir något helt annat. Om jag får säga det själv så blev det en mycket lyckad kombination. Maria vandrar i gamla fotspår och kör sin marängsviss. Min bägare fylldes med en kula cookie dough och en kula salt kolacrunch. Detta toppas med kolasås. Vi äter våra glassar med andakt.

Oskar, min äldsta pojk kommer på besök. Han ska lämna sin bil på verkstad och således ämnar kvarta i förtältet. Han ställer sin bil på verkstaden och vi hämtar honom där. I morgon bitti kommer en arbetskamrat och plockar upp honom utanför den nu nedbrunna Läckögrillen.

Han äter en pizza från Sjökanten, jag hjälper till och trycker i mig en slice. Vi sitter i goda samtal tills det är dags för honom att säga god natt. Han blir hämtad 05:15 i arla morgonstund.

Jag och Maria ligger utsträckta i soffan. Hon kollar på någon serie och jag har näsan i boken. I morgon dag börjar vi planera lite inför torsdagens stora händelse. Liv kommer att anlända till campingen. Om hon hade tydliga tonårstendenser förra året så är hon idag en fullfjädrad rebell.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.