Campingdagbok 2021-07-28

Under ett tillfälligt avbrott i den våta typen av väderlek spricker himlen upp och vi slår upp våra små blå till ännu en ny dag i verkligheten. En slöja av dis skymmer solens allra starkaste strålar och det är perfekt för mig.
Jag hasar mig runt med Maria på hennes morgonrunda. En vacker tur genom villaområden, parker och strandpromenader. Vackert som i en saga.

När vi vänder och styr kosan hemåt ser Maria en snigel. Eller som den egentligen heter, Vinbergssnäcka. Den är otroligt stor och jag uppskattar, mellan tumme och pekfinger, att kroppen mäter ca 8-10 cm. Höjden på huset är säkert 4-5 cm högt!
Den kanske har bokat plats med el/tv och vatten på campingen. Dock så har den några kilometer kvar att glida så det måste vara nästa säsong.

Besiktningsprotokollet från den okulära inspektionen av mina försök till att täta tältets fastsydda stroppar visar på att testet föll väl ut och på alla punkter godkänt. Det är torrt som i Gobiöknen. Dock fanns det lite fukt i ena hörnet av tältet. Jag tror att det är rester ifrån gårdagen. De dunstar snart bort.

Slutsats: Glöm aldrig vaselinet!

Våra gäster från Kungsbacka anländer och vi möter upp på den stora parkeringen bakom Läckögrillen. Det är en nätt promenad på ca 5 minuter från vagnen. Vi får för första gången se deras lilla underverk, Agnes.

Vi har inga andra planer för dagen förutom vissa fasta inslag i vardagen. Mat, husvagnens vätskor och naturligtvis, sist men inte minst, GLASS!
Eftersom det kommer att bli en heldag för Emelie, Daniel och den lilla så tänder jag grillen när det börjar kurra i magen. Hamburgare står det på menyn och vädret lovar uppehåll inom de närmsta timmarna.
Efter 20-30 minuter har jag perfekt glöd och går in för att hämta råvaran, högrevsburgare från Ica. De övriga har gått iväg till restaurangen för att köpa pommes.

Precis när jag kommer ut för att slänga på de saftiga ”puckarna” öppnar sig himlen. Det var då själva f….!
Emelie kommer skyndandes med barnvagnen och sladdar in på två hjul i förtältet. Hon vände klokt nog när det brakade loss. Maria och Daniel kommer en stund senare som två våta disktrasor med pommes frites.
Jag ska till att starta upp stekpannan inne i vagnen då regnet upphör. Woohoo! Det blir grillat!
Glöden har falnat men jag får igång det igen och snart sitter vi i förtältet och avnjuter en härlig middag tillsammans.

Kaffe efter maten med lite kakor och bullar är inte fel. Det lägger sig som bomull runt magen.
För att orka med en glass innan paret ska till att åka hem tar vi en promenad runt på campingen och visar upp området där vi har vårt semesterhem.

Tiden är kommen då jag och Maria åter är ensamma och vi går in i viloläge. Eller Maria iallafall. Hon breder ut sig på sängen och jag gör de dagliga sysslorna. Maria är en fantastisk kvinna och i vardagen kommer jag otroligt lindrigt undan. Det är hon som upprätthåller ordningen. Här i vagnen förtjänar hon lite vila från de sysslorna och jag gör det så gärna. Vi kompletterar varandra och hör ihop som två träd med samma rot.

Med vänlig hälsning, Ade och Maria.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.