Campingdagbok 2023-07-24

Väderprognosen hånflinar oss rätt i ansiktet när vi kollar appen tidigt denna morgon. De enda som känner någon form av glädje är Svea rikes bönder. Jag klandrar dem inte, jag gillar också när det regnar. Då kan jag låsa in mig i husvagnen och enbart läsa, skriva och förkovra mig i sådant som jag finner intressant.

Denna dag är dock vigd åt etablering av husvagn, trallbygge och tältresning. Alla som är någotsånär insatta i dessa tre saker vet att fint väder gör livet lättare. Men vi ska prövas hårt för våra synder.

Grannar samlas och förberedelserna är i full gång när vagnen kommer inrullandes på campingen. Humöret är dock på topp, trots att regnet står som spön i backen.
Maria tar med Agnes till Vänermuseet. Dit vill jag också men kommenderad hårt arbete som jag är får det bli en annan gång.

Med den fantastiska arbetsstyrka som har mobiliserats denna dag går arbetet fort. Vagnen är snart uppallad, invägd och inkopplad. Trallen läggs ut och vägs in.
Resning av förtält påbörjas under ett uppehåll i det annars så blöta sommarvädret.

Nu återstår det roliga. Att flytta in. Vissa justeringar återstår men det värsta är gjort.
Något annat har inte hunnits med denna dag. Det är lång tid kvar av semestern och jag känner mig tillfreds med vad som hittills har bjudits. Det är en ny dag i morgon med bättre väder enligt prognosen.
Det återstår att se.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.