Campingdagbok 2023-07-16

”Morgonstund har guld i mun” tänkte jag och somnade om. Sakta men säkert ställer hjärnan in sig på semester. Varför ska vi gå upp nu? Ligg kvar tills ryggen värker och magen gapar som nykläckt fågelunge!

Promenad med de, från Biltema, nyinköpta stavarna. Jag har erfarenhet av detta och vet att det höjer nivån på träningen, trots att det ser otroligt fjantigt ut.
Hur som helst, jag valde rätt valla idag. Som en oljad hankatt stavade jag mig genom villakvarter och strandpromenad. Maria är imponerad och hade svårt att hänga med på raksträckorna.

Efter lunchen drog Maria iväg till sandlådan med Agnes för fostran och introduktion i den ädla konsten att bygga sandslott. Hennes föräldrar fick tid för varandra och satte sig ner och kollade på husvagnar. De stegade upp tomten, mätte och funderade. Kanske blir det något nytt inom en snar framtid.

Semesterns första glass inmundigas i campingens eminenta glassbar. En marängsviss med tre kulor av diverse mumsiga smaker. Vi har lovat varandra att hålla nere konsumtionen av dessa vackra skapelser som tenderar att krympa kläderna. Men är det helg så är det!

Trots att godistarmen är fylld till bredden efter att jag gjorde tabberas i glassbaren så tickar mat och sovklockan envist mot middag. Av bekvämlighet gick vi direkt från glassen till maten. Pizza beställdes på restaurang Sjökanten och i väntan på att dessa knådas färdiga tar vi en sväng på campingen.

Matkoma bryter ut och jag blir tvungen lägga mig i soffan. Svettningarna avtar och jag börjar bli människa igen. Maria tar en gubbkvart i andra änden. Jag kan inte låta bli att titta på henne. Vilken fantastisk kvinna hon är.

Eftersom mitt än gång så vackra hårsvall snart är ett minne blott, har jag börjat att raka skallen. Jag har gått så långt att jag använder en säkerhetshyvel med lösa rakblad. Manligt, eller hur! Nästa steg är rakkniv men där är jag inte riktigt än. Det fungerar riktigt bra att skalpera sig inne på husvagnens avträde. Sedan att man kan spola av sig i vagnens dusch är en lyx som jag skattar högt.

Fräsch som ett nylackat parkettgolv gör jag kväll. I morgon blir det en lite dagstur.
Häng med!

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.