Campingdagbok 2022-06-29

Det är en okristlig tid att masa sig upp på under semestern. Men vad gör man inte för sina barn. Oskar har slaggat i förtältet och ska iväg till sitt kneg. 04:45 ringer klockan och jag vinkar av gossen när han trött vandrar iväg i den lite kyliga morgonen.

Jag lyckas somna om och sover någon timma till innan verksamheten drar igång för dagen.

Kaffet smakar ljuvligt i det än så länge svala förtältet. Solen är på väg att leta sig fram mellan tallar och stadens siluett. Vi går ännu en solig dag till mötes och det gläds både folk och fä åt. 

Jag är som mest insjunken i mitt skrivande när en liten oblyg gråsparv hittar in i förtältet. Oskar har lämnat en liten ”triangel” längst ner i tältöppningen när dragkedjan inte drogs ner hela vägen. 

Piggt hoppar det lilla fjäderfäet runt och letar rester som om den vore en ouppfostrad hund. Panik uppstår när den får se mig. Oddset för att fågeln ska hitta den lilla öppningen igen är lika osannolikt som det vackra väder vi fick på midsommar. 

Den flyger fram och tillbaka mot rutorna. Precis i en vändning lyckas den klämma ur sig en fågelskit som trycks in i myggnätet på gaveln och smetas ut på plastfönstret utanför. Jag studsar upp och öppnar dörren. Fågeln gör en sista lov i tältet och hittar sedan ut. 

Jag torkar bort den svartvita lilla klicken och sätter mig sedan till ro igen. Kaffet smakar fortfarande underbart.

Maria kör en maskin vitt. Jag försöker få igång cityvattnet igen men misslyckas. Jag har gjort allt rätt enligt beskrivning men det händer inget när vi öppnar kranarna. Jag får fortsätta med det projektet i morgon. 

Tiden går och en lycklig Oskar kommer hit med en fixad bil. Det blir en fräsch middag med rostbiff, potatisklyftor, fetaostkräm och sallad. Gott i värmen.

Vi måste ha efterrätt i form av glass så glada i hågen beger vi oss åter till glassbaren. Till min stora glädje har mjukglassen äntligen levererats så valet är enkelt. Min specialare får åter se dagens ljus. Maria tar en sviss och Oskar mixar ihop en skapelse som liknar min med vissa justeringar.

Eftermiddagen övergår snart i kväll och Oskar beger sig hemåt. Värmen har lagt sig något och jag sitter och skriver dagbok. Analogt. Det är något visst med penna och papper. Jag har precis lagt pennan i från mig när hurtiga grannen, som också heter Maria, knackar på och frågar om vi ska klippa gräset. Klippare hämtas och bilar flyttas. Det är snart gjort och nu ser det mer respektabelt ut.

I morgon hämtar vi fjortisen och gör några ärenden på hemmaplan. Vi kommer även att få besök som stannar över helgen. Det blir riktigt kul!

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.