Campingdagbok 2022-06-24

Vi vaknar sent. Den berömda semesterlunken har slagit in som en lottovinst. Maria ger sig ut på sin vanliga slinga och jag är kommenderad kökstjänst. Det är midsommarafton och vädergudarna står oss bi. Jag kan inte dra mig till minnes senast vi hade varmt och vackert väder på samma gång denna sommarens högtid. Det är helt fantastiskt!

Det är några saker som vi har missat i planeringen av proviant. En snabb resa till den lokala Icahandlaren är ett måste. 

Maria har en räv bakom örat. Hon vill att vi ställer bilen på ett annat ställe än vad vi brukar och direkt anar jag oråd. Lömska planer har smitts utan min vetskap och dessa kommer fram i dagen när hon greppar min hand och bokstavligt talat drar mig runt på en liten shoppingrunda.

Nu bannar jag inte Maria för detta. Jag hittade en kapsyl att ha på hjärnkontoret. Nöjda och glada far vi hem till vagnen för att sätta igång med firandet.

Jag har laddat med dryck och snus. Det är dans runt stången. Det tjoas och tjimmas bland barn och vuxna när ”Små grodorna” ekar bland tält och husvagnar. Det var länge sedan jag var med på ett ”riktigt” midsommarfirande. Härligt!

När sista dansen ljuder smiter vi iväg till glassbaren. Det var tur det. Precis när vi ska betala kommer alla barn med krans i håret för att kvittera ut en gratis glass. Kön ringlar sig lång och jag kan inte se änden där jag nöjt sitter med min specialare.

Köket inne i vagnen är mycket kompetent. Vi undvek dock att steka köttebullekulorna. De gjorde Maria klart när vi var hemma en sväng igår. Färskpotatis, sill, prinskorv och allt annat som hör midsommar till dukas fram och vi gör tabberas.

Firandet avslutas med en Sommarpavlova. Fantastiskt gott och vi kommer inte orka att äta upp den, det får bli morgondagens bekymmer. Jag älskar verkligen midsommar på campingen och hoppas att detta blir ett stående inslag i vårt campingliv.

Vad morgondagen har att erbjuda står ej att läsa någonstans. Det är ett tomt blad och vi får se vad livet fyller det med.

Kram på er!

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.