Campingdagbok 2021-07-21

Jag vaknar efter en orolig natt. Den där vattenläckan surrar i mitt huvud som en myggsvärm i nedre Dalälven.

Det är dags att plocka fram verktygslådan och göra en okulär besiktning från utsidan.
Luckan till kassetten öppnas i arla morgonstund. Grannar snarkar fortfarande efter den sena gårdagen.
Jag ser direkt var vattnet kommer ifrån. Alla håligheter i det snövita utrymmet där exkrementerna hamnar för vidare transport till sin sista vila är vattenfyllda.

Ett antal urvridna disktrasor senare är det torrt som strupen på en kamel.

Jag lossar på två skruvar och böjer ut slangen. Med ett stadigt grepp släpper jag på kopplingen. Vattnet flödar och jag vrider åt igen. Hårt och bestämt. Det slutar att droppa.
Vad det verkar har jag med mitt skarpa sinne och starka händer lyckats utföra min första reparation på egen hand.
Förresten, det stämmer inte. Jag har gjort en ny skiva under den främre dynan i soffan. Den höll inte för en tonårsstjärt och förstärkningsregeln släppte med ett brak för något år sedan.

Jag andas in den friska morgonluften och spänner ut bröstet. Stolt som en tupp, bred över axlarna, vaggar jag in i vagnen.

-Älskling, det är fixat.

Vi frukost blir jag hånad för min solbränna av kvinnfolket.
Från örat och längs tinningen löper en blek rand, orsakad av mina glasögon. Det ser tydligen väldigt roligt ut. Tydligen blir det ännu roligare när jag frågar vad damerna har för förslag på åtgärder. De tittar på varandra och fnissar. Det kommer inget vettigt ur deras munnar så frukosten fortsätter.

Husvagnssvensson fick sig ett besök. Reservdel införskaffades ifall min lagning inte skulle hålla måttet. Biltema har mycket kul och där gjorde vi även ett depåstopp och käkade körv.
Ica för att toppa upp förråden och naturligtvis ska tjejerna in i klädaffärer.

Jag strosar runt i detta lilla köpcenter i min ensamhet och stannar utanför Dressman. De har mycket snyggt och även kläder på realisation. Min manliga fåfänga tar över och jag kliver in, klädd i badbyxa, flipflops och t-shirt. Jag finner snabbt en utstyrsel som passar min personlighet. Kortbyxa med matchande linneskjorta. Perfekt!
Det tar vi sa polisen.

Vi tillbringar tid tillsammans med våra vänner som anlände igår. Barnen badar och fruarna tar en rask promenad längs vänerkusten.

Männen, jag och Micke tar en sväng till baren för en vätskepaus. Semester i sin allra ädlaste form.

Familjerna strålar samman och i gemensam tropp marscherar vi mot glassbaren. Jag beställer en alldeles för stor marängsviss med kolasås. Jag får min vas först av alla men sitter kvar sist med hälften kvar. Jag är ingen stor glassätare men kämpar på.

Kvällen avslutades med en promenad runt campingen. Musiken från restaurangens trubadurer ekar mellan vagnar och stugor. Det är en härlig kväll.

Med vänlig hälsning, Ade med familj.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.