2022-06-19

Jag vaknar upp till fågelsång och en sol som morgonpiggt knackar på den stora Hekiluckan i taket. Klockan visar 08:00 och jag har sovit längre än vanligt. Kroppen gnäller och det är lika bra att lyssna på den. Likt en möbelfjäder studsar jag upp och drar igång dagen. Sigge viftar glatt på svansen och hälsar mig välkommen till denna arla morgonstund.

Dragkedjan till förtältet öppnas med det karaktäristiska ljudet av just en dragkedja som öppnas i ett förtält. Jag tar ett steg ut i mina flipflops och blir ståendes i en djungel. Morgondaggen sveper in mina fötter i ett kallt fotbad. Jag blir medveten om en nackdel med att stå säsong. Gräset måste klippas innan det når till knäna. 

Timmarna går och det är dags att packa in vår ludna vän och diverse tvätt och fara hemåt. Det är då jag blir medveten om en fördel med att stå säsong. Vagnen står kvar och kommer att välkomna oss i kväll när vi åter drar upp dragkedjan med sitt karakteristiska ljud. Underbart!

Våra vänner Niclas och Benita kommer att checka ut och rulla hemåt med deras nya vagn. Jag hoppas att deras vistelse har varit till belåtenhet och att de snart kommer åter.

Maria jobbar på, väloljat som ett skånskt rapsfält. Jag rotar runt i förrådet efter saker som legat i träda under vintern och som ska finna sin plats på campingen. Dramaten, grillen, briketterna, skorstenständaren med mera. Bilen blir åter fullastad.

När alla måsten är gjorda hemma i lägenheten bjuder vi mina ohängda söner på middag. Ett nytt hamburgerhak har sett dagens ljus och det är dit vi styr kosan för att mätta våra magar.

Alfred, som inte gillar lök fick massor av lök på sin hamburgare. 

”-Kolla här, den är längre än min framtid!” utbrister gossen och håller upp en lökstrimma som dinglar mellan fingrarna med dressing droppandes ner på brickan. Vi skrattar hjärtligt åt denna kommentar som jag förövrigt tycker är något av det bästa jag har hört på länge.

Det är kväll när vi kommer tillbaka till den hjulförsedda sommarstugan. Gräset är klippt, disken är diskad. Vi gjorde allt sådant innan vi for. Det är tid för njutning. 

Vi har bunkrat med lite gott och efter uppackning trycker Maria ner sig i soffan och kollar på serier. Jag riggar upp i förtältet och försvinner in i Canada Grand Prix. 

Livet leker. 

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.