2022-06-20 Campingdagbok

Det spåddes syndafall, ny istid och orkaner inför vår första semestervecka. Ack så fel de hade. Jag slår återigen upp mina råttfärgade ögon till en fantastisk dag. Vi har sovit oförskämt bra och jag är tillbaka i mina gamla gängor. Maria har slutat att låta som en elefant med trasig trumpet. Allergitabletterna gör susen.

Mina fötter är instoppade i barfotaskor inför promenaden. Inte vackert men oj vad skönt. Jag har passerat den åldern då skönhet går före funktion. Kanske kan jag väcka mina trötta fötter till liv igen.

Vi trampar på runt den vanliga rundan. Jag gör korta avstickare för att fotografera den den svenska floran och faunan. Att fånga fågelsång på bild är inte det lättaste. Då är det lättare att få blomster att stå still.

Någon har byggt ett sandslott med vallgrav på Villabadets strand. Det ser mäktigt ut. Barnet i mig vill hem för att hämta spann och spade. Jag vill fortsätta att bygga på detta palats. Dock saknas både bygglov och tillstånd att bygga inom strandskyddat område. Vuxna tankar tar över barnets obekymrade handlingar och vi fortsätter vår promenad.

En tur på stan är på sin plats. Det finns vissa saker som ska inhandlas. Vi är inte borta länge, en timma eller så. Vi missade att dra igen förtältet och lämnade det helt öppet för alla djur i närheten. Det ska vi försöka att undvika i framtiden. 

Vissa gillade inte detta öppna ”djurhotell”. Dålig roomservice, maten usel och menyn ska vi inte prata om.  De visade det på ett kraftfullt sätt. Att tömma task och tarm på bordet talar om att vi har en del att jobba på.

Sen eftermiddag och solen steker oss sakta. Från kritvit till grisrosa tar bara ett par sekunder. Det är varmt. Min kropp får panik när kvicksilvret passerar 25°. Vinden står helt stilla och med allt som går att öppna i form av luckor och fönster blir det inte bättre. 33° inne i vagnen och ännu varmare i tältet. 

Nu ska AC-n sättas på prov! Igen med allt och på med den gigantiska hårtorken. Jag står och svalkar mig i den underbart svala brisen som sköljer över min överhettade kropp. Maria drar täcket över sig. Hon fryser. 

”-Kom älskling, vi drar och köper glass.”

Kvällen avslutas med en glass. Maria drar på med det största de har. Marängsviss. Tre kulor och massor av grädde. Jag tar en bägare med två kulor. Hallonsorbet och en kula med mango/passionsorbet. Detta toppar jag med lite lakritssås. Underbart! 

I morgon är ny dag!

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.