2022-06-18 Campingdagbok

Vad är det som händer? 

Jag hör ett stilla hulkande och jag kan konstatera att Maria inte ligger bredvid mig som sig bör. Mobilen ligger på ett hyllplan ovanför och jag sträcker mig efter den för att få någon form av tidsangivelse om var vi befinner oss på dygnets 24 timmar.

Skärmen lyser ilsket skarpt i mina nyvakna ögon. Kisandes kan jag konstatera att uret precis har slagit 03:00. ”-Är du vaken?” frågar Maria. Jag drar på svaret. ”-Mm” svarar jag. 

Sigge har spytt!

Där sitter mitt allt och torkar hundspya inne i vagnen. Stackars Sigge. Han var inte stor i maten igår och det kan vara det som är orsaken enligt Google.

Vad som händer mellan 03:00 och 05:00 är oklart. Jag vandrar i drömmarnas dal dessa timmar men vaknar åter av ljud inne i vagnen. Maria sitter och försöker få i Sigge lite mat. Det går vägen och vi alla kommer till ro.

Jag sover länge. Receptionen har öppnat och den jämngråa himlen börjar ge med sig när vindarna ökar på. Det rycker och sliter i tältet. Niclas kommer förbi och vi tar en promenad för att köpa frallor.

Jag gav mig på att koppla in cityvattnet men gick bet. Kanske är det någon ventil eller liknande som ska vridas på. Jag får forska i detta. Fyllde tanken istället. Jag har ju semester!

Min äldsta son ringde och ville komma förbi. Det passade bra för vi var precis på gång med att beställa pizza. Lotten att hämta maten föll på mig och Niclas. Glada i hågen spatserade vi iväg. Vi visste vad som komma skulle, en ”hämtöl”. När sista klunken kall lager rann ner i strupen var pizzorna klara. 

Niclas satte igång med att sammanföra flocken under promenaden hem. Multitasking med kartongerna klämda under hakan och telefonen mot örat. Han lyckades galant.

Sommarens första glass från glassbaren ska tryckas ner i den redan fyllda buken. Det är ju inte samma mage, det vet ju alla. En bägare med hallonsorbet, lakritssås och lakritsströssel. Åh vad jag har saknat denna skapelse. Fantastiskt!

Den gångna nattens upphackade sömn tar ut sin rätt på både mig och Maria. Oskar lämnar oss för den här gången och vi somnar en stund efter maten. 

När kvällen sveper in över oss och den hårda vinden tynar bort för att lämna vattnet i stiltje sitter vi i förtältet. Radion spelar rock i bakgrunden. Maria och Benita pratar campingminnen. Jag och Niclas kollar på Formula1. 

Vilken dag!

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.