Campingdagbok 2022-06-17

Mitt hjärtliga försök att komma iväg till vagnen tidigare än normalt går i stöpet. Surt förvärvade komptimmar spenderas väntandes i soffan. 

Vi väntar på en sele till Marias lilla fadäs. Egentligen är Sigge, en golden retriever ingen fadäs. Maria har dubbelbokat. 

Goda vänner med deras nya husvagn har bokat helgen för att tillbringa den tillsammans med oss på campingen. Samtidigt har Maria lovat att vara hundvakt. 

Det finns inget annat att göra än att motvilligt klä in baksätet med filtar och knöka in den fyrbenta hårbollen, sätta Maria bredvid där bak för att ta konsekvenserna av sin fadäs. Jag gillar djur, missförstå mig rätt, men riktiga djurvänner har inte djur, varken i koppel eller bur.

Vi ska vara borta två nätter. På söndag ska Sigge lämnas och vi har tvättstugan. Därav ifrågasätter jag i en av mina svagare stunder Marias packning. Efter alla dessa år har jag fortfarande inte lärt mig. Maria är ett unikum och jag vill inte byta bort henne. Jag älskar henne precis som hon är.

Det faller ett lätt regn när vi styr apostlahästarna mot närmsta ställe där man kan proviantera. Rostad lök är hårdvaluta och hyllorna gapar tomma. Det får gå ändå. 

Korv ska grillas och inmundigas tillsammans med våra vänner. Niclas har en ny grill som ska sättas på prov. Han sitter där på huk i tältöppningen med grillen utanför. Regnet tilltar sakta men säkert.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. 

Den lilla gasoldrivna tingesten ger fin yta på korvarna och vi kan snart njuta av det somrigaste som finns. Varm korv med bröd och diverse tillbehör.

Vi sitter och pratar om världsliga ting. Klockan klämtar. Veckans arbete tar ut sin rätt och vi blåser tapto. Manskapet återvänder till sina förläggningar för nattvila.

I morgon är en annan dag.

2 reaktioner till “Campingdagbok 2022-06-17”

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.