När bitarna faller på plats.

Jag vill börja med att gå ut med en varning. Risken finns att detta inlägg blir ”nördigt”.

De allra flesta har något intresse som tar upp tid i vardagen. Kanske är det utvecklat till en hobby som till stor del får samsas med jobb, familj och vänner. En stor del av livet helt enkelt. 

Vissa ”bor” i sina garage och skruvar, putsar och polerar. Andra byter vatten och möblerar om i sina akvarium. Det finns de som halkar runt i sadeln på 400 kilo havremoppe. Det samlas och byts saker i parti och minut över rikets gränser. 

Ingen kan säga att det andra är fel. Var och en väljer själv vad som ska ta upp ens fritid.

Jag har skiftande intressen till min kära sambos förtret. Är det inte grill så är det teknik i alla dess former. Eller som nu, pennor och papper.

Jag har alltid haft en förkärlek till det skrivna ordet. Att sitta och bläddra i ett block eller häfte fylld, sida upp och sida ner, med handskriven text. Bladen kurvar sig lite av bläcket och sidorna har ändrat textur. Drar man med fingertopparna över den en gång helt släta sidan kan man nästan känna texten. Det händer något med mig helt enkelt.

Jag har skrivit dagbok i omgångar. Både analogt och digitalt. Jag har svårt för att hålla kontinuitet i mitt skrivande. Största anledningen är nog att mina dagar ofta ser likadana ut. Jobb, äta, sova. Det händer inte så mycket. Nu ska ni inte vara oroliga, jag gillar att ha det så. Ett liv utan överraskningar är ett bra liv enligt min filosofi. Planerade händelser är något helt annat. 

Om man som jag, har gläntat på dörren in till reservoarpennans underbara värld upptäcker man snart att det inte går att använda vilket papper som helst. Det är också ett helt universum att utforska. En väldigt rolig resa.

För min dagbok fick jag en notebook från Akademibokhandeln av min svåger. Kollektion stora A med 80g papper. Underbart att skriva i med min Kaweco Sport Brass reservoarpenna.

Till dagliga anteckningar köpte jag ett block från Moleskin i pocket size. För att skydda detta block från vardagens tuffa miljö, fickan, ryggsäcken mm har jag ett fodral från Paper Republic. Beställt från Österrike med ”ADE” stansat i det italienska lädret. Jag älskar doften av äkta läder! Jag gillar det blocket men blocket gillar inte min reservoarpenna. Bläcket blöder igenom.

 Hur gör jag nu? Jag vill inte byta block. En ny penna? Japp! En ny penna från Kaweco. En Sport Gel Roller. Den blöder inte lika mycket. Det fungerar! 

Bitarna börjar falla på plats.

Som jag nämnde innan så blir det inte varje dag jag skriver dagbok. Kanske ska jag hitta på något annat? 

För ett tag sedan fick jag upp ögonen för ”Bullet Journal”. Ett koncept där du från ett tomt block skapar din egen almanacka, anteckningsbok, dagbok och ja, vad som helst egentligen. Allt i ett och samma block. Detta är superintressant och jag har gjort en del prov i mindre format men inte vågat gå ”all in”.

Tills för några dagar sedan. En Bullet Journal landade i brevlådan. En Leuchtturm1917.

Jag får flashback från tiden i högstadiet när elevkalendern tryckte i bakfickan. Där fanns hela ens liv. Ska jag få uppleva den känslan igen?

För att komplettera och testa mig fram till ett arbetssätt som fungerar för mig har jag även skrivkort från Mod.1927. Små kort av underbar kvalitet som jag med all säkerhet kommer att ha stor nytta och glädje av.

Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe i solen och skriva om gårdagens roadtrip med barnen.

Med vänlig hälsning, Ade.

Bitarna börjar falla på plats.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.