Kan cider vara skadligt för immunförsvaret?

Japp, jag har insjuknat i en horribel mancold och ligger i fosterställning med frossa, feber och en värk i kroppen som jag inte ens önskar min värsta fiende.

Under de korta perioder som jag är vid medvetandet och kan samla tankarna så funderar jag på när detta virus angrep min annars så välstöpta kropp.

I lördags hade jag en utekväll med mina söner, 19 och 21. Det blev ”några” bärs, EN cider och en 4:a rökig whisky.

Vi hade en grym kväll tillsammans och jag mådde förvånansvärt bra på söndag morgon.

På måndagen kändes det i halsen att ”något” var på gång. Jag härdade ut på jobbet för familjens skull, naturligtvis. Men på tisdagen var det kört. Mansförkylningen slog till med full kraft. Nu är det onsdag och ingen bättring i sikte.

Nu till min fundering. Försvagade den där enda cidern, med smak av ananas, som jag drack på krogen mitt immunförsvar så till den milda grad att jag blev mottaglig för all sköns mer eller mindre hemska virus. Hade jag klarat mig om jag endast höll mig till det gamla och beprövade, öl och whisky?

Kanske en kombo av rusdrycker och offentlig plats?

Just nu är det överlevnad som gäller. Klarar jag mig igenom detta så kommer jag aldrig att dricka cider igen.

Uteslutningsmetoden.

Med vänlig hälsning, Ade.

En reaktion till “Kan cider vara skadligt för immunförsvaret?”

  1. Min son – du är för gammal för att dricka alkohol i offentliga lokaler tillsammans med unga och smittsamma ”knattar”. Bit ihop och gör aldrig om det.//BA

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.