Det är nu det börjar.

Vi har länge vandrat i ett töcken som de flesta känner till som ”vardagen”.
Tiden verkar stå still medan omvärlden rusar fram i ett tempo som får Johan Mühleggs dopade insatser i VM 2002 att blekna.

Det känns som en evighet sedan vi beställde en ny husvagn.
Rykten om förseningar från fabriken börjar spridas i diverse grupper på sociala medier och en oro börjar växa i mitt bröst. Nu är det egentligen ingen ko på isen, vi har kvar vår gamla lopplåda om det skulle skita sig rejält.

Jag fattar mod och ringer återförsäljaren. 1-2 veckors försening. Det var ju glädjande. Inget att stressa upp sig för alltså.

Helgen för tillträde till säsongsplatsen passerar med ett par dagar och jag ringer åter för att höra hur det ligger till med den nya vagnen. Jag sätter hjärtat i halsgropen, den står på svensk mark! För ett antal timmar sedan rullade den av någon form av transportmedel i Göteborgs hamn.

Av en ren händelse ringer campingen och undrar var vi har tagit vägen. Det känns bra att de bryr sig och jag förklarar, ”Misströsta ej, vår storartade entré dröjer ett par veckor.

Fri-Bo i Sollebrunn ska klämma in lite lyx innan transport sker till Vänerns pärla, vårt älskade Lidköping.
Säljaren ringer upp mig under eftermiddagen och vi bokar ett datum för utkörning av ett stycke husvagn.

Efter fjolårets succé med två hela veckor på raken fick vi blodad tand. Vi älskar husvagnslivet och allt vad det innebär, om man plockar bort det jobbiga med att ha husvagn när man, som vi, bor i lägenhet och har den ståendes på annan ort.
Väldigt tidskrävande för att bara åka iväg en helg.

Säsong är nog grejen för oss. Det inbillar vi oss iallafall. Nu står det en liten elbil i garaget och en stor husvagn är snart i vår ägo.

Spänningen är olidlig. Kontrakt är påskrivet för en säsong på favoritcampingen och vårsolen mjukar upp vinterns hårda grepp.

Vi lämnar vår underbara Kabe 520 för en något större Knaus 650 UDF Scandinavian selection.
Vi klämde och kände på alla Kabes modeller men hittade inte någon planlösning som passade oss. Det saknades alltid något.
Knaus erbjuder allt. Några kompromisser men den har ändå allt som vi önskar.

Nu är det bara ett ögonblick kvar innan jag kan fälla upp solstolen, luta mig tillbaka och kolla på folk. Så som man gör på en camping.

Ja just det, vi har ett förtält att montera också! Ghaa!!!

I väntans tider.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.