Campingdagbok 2023-06-29

Till några kollegors förtret har jag åter tagit mig friheten att utnyttja arbetstidsförkortningen och således har en ledig fredag. Varför det gnälls vet jag faktiskt inte. De säger att det gör varken till eller från om jag är där.
Jag snålar inte. Finns det komp att ta ut så gör jag det.

Vi lämnar den trygga ”betongen” i god tid efter torsdagens förvärvsarbete. Maria var väl förberedd med sina väskor och påsar. Min lilla ryggsäck med nödvändiga persedlar går snabbt att fylla.

Under den knappa timmen det tar att förpassa oss med bil till campingen börjar det knorra rejält i våra svultna magar. En snabb middag på Donken i Lisch och vidare för att proviantera på Ica Hjertberg.

Det är molnigt och inte alls så varmt som det har varit. Skönt. Värmechocken från förtältet uteblir. Jag som försteman och familjens överhuvud äntrar vagnen och börjar slå på alla faciliteter. Matkassen töms och varorna ställs på den väl tilltagna köksbänken. Det var en av anledningarna till att vi valde denna husvagn. Stort kök.

Det är då jag upptäcker att kyl och frys har lagt av. Den står och blinkar. Vi brukar låta den vara på när vi är borta en vecka. Det står lite av varje i den, mest basvaror som ketchup, några drickor och annat smått och gott. Det var bara att rensa ut allt det skämda och hoppas på att apparaten hoppar igång efter en omstart.

Jag drar igång kylen på gasol och snart känner jag kylan sprida sig på flänsarna längst bak i frysen. Det är där det sker först. Efter ett tag börjar även kylen att krypa ner i temperatur. Inget verkar vara sönder. Efter någon timma växlar jag över till eldrift och håller ett vakande öga på displayen. Kontrollen lyser med sitt fasta blåa sken.

Sakta börjar det smattra mot husvagnstaket. Himlen är spräcklig. Mörka molnskärvor susar förbi och skymmer den nedåtgående solen. Det är ett vackert skådespel som vi bevittnar inifrån vagnen.

Morden i Midsomer brusar på SVT play. Ytterligare ett mord på den engelska landsbygden. Tur att vi bor i stan tänker jag innan ögonlocken slår igen som portarna på en belägrad borg i det heliga landet.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.