Campingdagbok 2023-03-11

Vi vaknar till ett fantastiskt vinterväder. Jag kisar ut genom det immiga fönstret med nyvaken blick. Det är snart mitten av mars och tankarna för mig en bra bit längre norrut än de breddgrader där vi befinner oss i detta nu. 

Solens strålar letar sig upp bland vagnar och förtält och ger oss en försmak av vad komma skall. 

Maria är trögstartad som ett gammalt dieselkraftverk. Modellen jag tänker på hängde bak på försvarets gamla radarstation till robot 70-systemet. Av egen erfarenhet vet jag att dessa elverk har svårt med den norrländska vintern. 

Ekiperade för en längre promenad spatserade vi iväg i solen. Receptionen besöktes och de fick Marias underskrift. Ännu en säsong är säkrad. 

Vi är inte ensamma på vår promenad. Giacominaparken är välbesökt av hundägare och barnfamiljer. I en flack backe åks det pulka och på andra diverse glatta saker. Idylliskt skulle jag vilja säga. 

Strandpromenaden ekar tom på badgäster men nyfikna barn leker med uppspolad is i sina overaller av bävernylon. 

För två veckor sedan var vi här och då bjöd vänerkanten på ett vackert skådespel. Isskulpturer. Jag försökte fånga dessa, av moder natur skapade konstverk. Jag kröp runt på alla fyra som en oljad hankatt längs vattenbrynet. 

Idag var de borta. Var sak har sin tid. 

Det var dags för vattenpåfyllning och Maria har tagit på sig denna uppgift med den äran. Jag sitter i godan ro med mitt block och penna för att sätta tankar på pränt när min högra fot blir våt som en översvämmad källare. 

I panik ropar jag till Maria som står med vattenkannan intryckt i husvagnssidan och fyller på vatten. Pölen på golvet letar sig vidare under soffan på andra sidan innan jag får slängt ut handdukar. Maria kommer in och hjälper till. 

Dynor lyfts för felsökning och det dröjer inte länge innan jag hittar felet. Det är åter den mänskliga faktorn som ligger bakom och jag har inget barn i närheten jag kan skylla på. Jag tar på mig hela ansvaret. 

Det gigantiska locket till färskvattentanken ligger fint bredvid hålet som det är avsett att försegla. 

Ingen större skada skedd. Vi skruvar upp golvvärmen och torkar så gott vi kan. Även den bästa gör fel ibland. 

Maria lagar sen middag. En egenkomponerad pastarätt med bacon, broccoli och annat gott. 

Nu kollar vi på melodifestivalen och njuter i vagnen. Disken är avklarad och jag börjar bli trött i ögat. I morgon bär det av hemåt till vardagen. På återseende. 

#camping2023 #dagbok #campingdagbok 

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.