Campingdagbok 2023-03-10

Lämnad ensam av mina närmsta kollegor tog jag mig an denna dag. Pettson i kundmottagningen och Andreas, servicekoordinator, hjälpte till när jag föll till föga. Tiden stod dock inte still. Arbetsdagen flöt på utan större missöden.

Värmen i vagnen slogs på någon gång under förmiddagen. Det är minusgrader och våren känns alldeles för långt bort. Nejderna har åter färgats av moder naturs vita puder. För oss som gillar skidor, sittandes i soffan med kaffe i ena handen och fjärrkontrollen i den andra, är detta ett bakslag. Oro för snötyngda tält och frusna kopplingar skaver som en oklippt nagel i en militärkänga.

Vi packar det viktigaste för en helg i vagnen. Maria har fått dispens, hon får packa mer än nödvändigt. För husfridens skull. 

Efter en sväng till Vedum för att lämna Liv hos sin mor styr vi kosan mot Lidköping och Kronocamping. Klockan klämtar åtta när vi stegar in på Hjertbergs för att proviantera. Vi har rensat kyl och frys hemma så handlingen går fort. 

Mörkret har lagt sig och vi fumlar med dragkedjan till förtältet. Maria gräver i snön. Jag lyser med en ficklampa. Det är nära samanbrott men efter några djupa andetag blir vi åter sansade och kan med gemensama krafter ta oss in. Det är en inbjudande värme som slår emot oss när husvagnsdörren går upp.

Stänga avluftningskranar, trycka i bottenpluggen i färskvattentanken, starta kyl och frys. Maria lommar iväg med vattenkannan. Jag packar upp. 

Det är dåligt flås i kranarna och ett oroväckande porlande hörs under vagnen. Maria springer efter mer vatten och jag ligger på alla fyra i snön och försöker lokalisera var det rinner ut. Maria spolar i kökskranen. Japp, där är det!

Det är en avluftningsskruv som inte är ordentligt iskruvad. Tack och lov! 

Efter den rejäla pulshöjningen sätter jag mig i dinetten och andas ut med en kopp rykande hett kaffe. Maria fyller på med mer vatten. 

Allt fungerar som det ska och inga synliga fel vad det verkar, trots låga minusgrader och ett par veckors frånvaro.

Bäst i test på SVT Play och det dröjer inte länge innan Maria somnar. Det har varit en tuff dag och jag låter henne sova när jag gör kväll och kryper ner under täcket och lyssnar på kölden som knäpper utanför.

#adesworld #campingdagbok

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.