Campingdagbok 2022-07-02

Efter morgonens brakfrukost hade vi familjeråd om vad denna dagen kunde tänkas innehålla. Våra ärade gäster hade ett önskemål om att hinna med Läckö slott innan nästa familj, Marias syster, anländer någon gång under sen förmiddag.

Sagt och gjort, Vi packade in oss i bilarna och drog iväg mot Kållandsö. Detta är ett besöksmål som vi återkommer till varje år. Nytt för oss var den alldeles utmärkta laddplatsen på parkeringen. Trots att det var mycket folk så fanns det gott om tomma parkeringar bland de 20 uttagen. Härligt!
Vi brukar alltid ta den guidade turen men idag fick det bli lightversionen på grund av tidsbrist. Vackert väder men i blåsigaste laget.
Fängelsehålan, det enorma köket och slottskapellet fångar alltid min fantasi. Tänk att bara för en sekund få se allt detta när det var i bruk anno sent 1600-tal.

Platsen är tacksam för fotografering. Det hänger stora systemkameror runt halsen på många av turisterna. Och de hänger oftast kvar där. Jag nöjer mig med mobilkameran. Den är otroligt kompetent och för sådan amatörfotografering som jag håller på med duger mobilen alldeles utmärkt. Jag noterar att flertalet med svarta lådor på magen även de använder sig av mobilen i många fall. Som sagt, dra fram mobilen och börja fotografera.

Bilen är fulladdad när vårt korta men intensiva besök på Läckö slott är över för denna gång. Underbart! Vi susar hemåt för att möta upp nästa gäng.
Magen undrar om det blir någon mer mat idag än den där frukosten för flera timmar sedan och kurrar ilsket. Lunchmenyn skrevs redan igår och på den står det korv i stora lass. Grillen tänds och det dukas fram bröd och annat som man inte kan vara utan när det vankas grillad korv med bröd. Mätta och glada i hågen pratas det om bad bland de yngre. Eftersom det är en hund med i sällskapet blir det en promenad till stranden där de allra flesta djur är välkomna att hoppa i. Även fåglar får bada där enligt skylten. Jag stannar hemma i vagnen och styr upp iordningställandet av kök och husrum efter den överdådiga taffeln.

Det vankas glass även denna afton och bannemej, jag tog en marängsviss.
Kvällen bjuder på ett vacker och mäktigt skådespel över himlen. Solen klämmer sig ner mellan träd och husvagnstak. Med solens frånvaro rullar molnen in.
Morgondagen är planerad och enligt den planen är det bäst att jag lägger mig i tid.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.