2022-11-18 Campingdagbok

Det är svart som en sotarröv när vi glider in på Hjertbergs parkering. Klockan är bara 18:00 men vinterns slöja sveper in oss i en värld av mörker med endast ett fåtal timmar av dagsljus.

Temperaturen liger på strax över nollan och jag har startat värmen hemifrån. Jag snålade lite och tyckte att 15° räcker gott och väl.

Det obligatoriska stoppet på Ica för att bunkra proviant avklarades och jag fick hejda Maria som på något sätt faller i trans när det dyker upp klädaffärer. Ledd av onda andar dras hon till dessa butiker och jag fick med myndig stämma bryta förtrollningen.

Campingen tornar upp sig. Endast en högersväng återstår sedan är vi ”hemma”. Det lyser hemtrevligt från vagnar och tält. Det finns liv även efter semestern.

Jag låser upp förläggningen och släpper in Maria. Jag tar ett varv runt vagnen i mörkret. Fylla på vatten och vrida på gasolen. Med en kanna och dunk i vardera näve lunkar jag bort till servicehuset. På vägen hem biter den kalla vinden i mina bara händer. Knogarna vitnar. Jag funderar på större dunk. En som rymmer 20 liter iallafall. Då räcker det med två rundor för att klara sig en helg. Tänk att ha en liten dränkpump också, då är ju lyckan gjord. Kanske Biltema får sig ett besök i morgon.

Det ska bli skönt att komma in i värmen tänker jag. Mina händer är på väg att domna bort i kylan.

8° grader visar displayen till höger om mig när jag stänger dörren. Maria sitter i soffan, fullt påklädd med mössa på huvudet och huttrar. Aj då!

Jag börjar greja med lite av varje. Skapar luftkudde i pannan. Det ska göras med jämna mellanrum har jag läst. Dock vet jag inte om det bara är till för varmvattnet. Jag ökar på till 22° och startar gasolen. Jag känner på expansionskärlet och den rosa vätskan. Ljummet. Vi väntar en stund och japp, det börjar bli varmt.

Det tar inte lång stund innan värmen sprider sig i golvet och letar sig vidare upp bakom soffor och skåp. Vattenburen golvvärme ”is da shit”.

Vi hinner inte se klart Idol innan ögonlocken hänger som trasiga markiser över ögonen. Vi gör kväll. I morgon är det en ny dag.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.