Campingdagbok 2023-07-29

För ett par år sedan hade jag en batalj med campingens apparat för automatisk tömning av fekalietanken. Jag räknar mig själv som en händig typ och nederlaget jag led när maskinen spottade och fräste ut innehållet över golvet svider fortfarande.

Första gången trodde jag att felet låg hos mig. Kassetten hade mer gojs i sig än den hade när jag tryckte in den. Jag gjorde ett försök till direkt efter. Läste manualen noga flera gånger innan jag satte igång maskinen. Samma sak. Det var då själva f.. också! Aldrig mer tänkte jag då.

Igår tog grannen med mig på ett studiebesök. Med len röst övertalade han mig att följa med när det var dags för dem att tömma kassetten. Det går en rysning av obehag genom kroppen när jag ser den grå tanken med orangea detaljer. Vi hade en likadan i förra vagnen.
Maskinen jobbar. Det sugs och spolas om vartannat. Ut kommer en ren kassett som är redo för fortsatt uppdrag. Det är ju genialt!

Nu står jag här ett par år senare mol allena och ska göra ytterligare ett försök. Tidpunkten är väl vald. De flesta ligger fortfarande och trynar efter gårdagens rullande av hattar. Få ögon kommer att bevittna om det blir ett fatalt misslyckande.
Stärkt av gårdagens studiebesök och uppmuntrande ord från grannar drar jag igång proceduren.

”Den går hit, den går dit, den går runt en liten bit. Den startar på ett kick, det är en makalös manick”

Segerns sötma smakar himmelskt gott. Glad i hågen trippar jag mot vagnen. I handen har jag en kassett som skiner. Inga grusiga hjul och glädje i bröstet. Det är nästan så att man funderar på att göra nummer två laglig i vagnen.

Sigge är inte sugen på promenad. Redan efter några hundra meter börjar han söka sig till gräsytor för att helt sonika sätta sig ner. Eller lägga sig. Kanske rulla lite.
Det blir en lång promenad tidsmässigt.

Med nosen nedfälld i backen söker Sigge något extra äckligt att rulla sig i. Det slår aldrig fel. Sniglar, döda grodor och för dagen hans nya favorit, ankskit. Stolt som en tupp och med hög svansföring trippar han vidare med bruna/gröna fläckar, väl inarbetade i pälsen. Vi är snart framme vi hundbadet.
Maria tar fullt ansvar för jycken. Han tvättas ren och borstas.
The dog of doom är återställd.

En reaktion till “Campingdagbok 2023-07-29”

  1. Ha ha tur att det gick bra med både tömning av tank och hund 🐕😁 mycket av det känns igen..👍 ha en riktigt fin dag nu..🤗😁🌞

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.