Campingdagbok 2022-07-11

Måndag och konvalescens efter den gångna helgens bravader. Vi drar upp rullgardinerna först när tidig förmiddag pockar på förtältet. Vädret är förunderligt vackert. Under dessa veckor kan jag räkna de korta sejourerna av regn på mina fem fingrar. Bra semesterväder helt enkelt.

Vi går lite i väntans tider. Våra vänner Ida och Micke med barn kommer i eftermiddag med deras vagn. Det blir ett kärt återseende. Vi har inte träffats på ett helt år.

Vi gör en kylskåpstömning när magen börjar kurra framåt middagen. Grillade korvar värms i den tysktalande micron, den öppnade burken med potatissallad ställs fram. Det finns även några korvbröd i frysen som kommer väl till pass. Inget ska förgås.

När våra vänner har etablerat sitt läger och kommit iordning är det dags för glass. I gemensam tropp spatserar vi mot den inrättning som står för utskänkning av nämnda delikatess.

Med trinda bukar och med nöjda leenden är det dags för inspektion av vår nya vagn. Vi blir sittandes in på kvällen i samtal om allt och inget. Rastlösa och trötta barn gör att vi bryter sammankomsten för kvällen. Vi sitter kvar när vännerna går hem till sitt. Maria kollar på teven, jag sitter i min hörna och skriver.

I morgon kommer åter Daniel, Emelie och lilla Agnes för att tillbringa en natt i förtältet. De har blivit helt sålda på camping och vill uppleva detta fantastiska liv en sista gång innan plikten kallar.

2 reaktioner till “Campingdagbok 2022-07-11”

  1. Kul att läsa om era äventyr även om jag inte hinner kommentera så mycket..ha en riktigt fin söndag nu..🤗☀️👍

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.