Campingdagbok 2022-07-07

En av få förmiddagar som spenderas inne i förtält och vagn på grund av dålig väderlek. Tiden ägnas åt varierande sysselsättning beroende på intresse. Somliga skriver, andra läser. Vissa av oss gör ingenting i väntan på att molnen ska skingras och låta solen torka upp skog och mark.

Vi har varit förskonade från oväntade besök inne i tältet. En och annan myra, någon fågel och andra löst flygande kryp har letat sig in.

Liv sträcker ut sig i den uppblåsta madrassen. Likt en mask, nyagnad på metkrok, slingrar hon sig bland kuddar och bolster. Tillslut landar hon på rygg och slår upp ögonen. GHAAA! Hon ger ifrån sig ett kort men ljudligt skrik. Lite larvigt kan jag tycka. En av naturen perfekt skapelse gör sig ingen brådska på tältväggen.

Illa tilltygade av sen nattning och för lite sömn är de nyvakna fjortisarna inte sugna att vara med på bild. Det är inget som jag kan göra något åt. Bilden på frukosten ska tas. Så är det.

Maria blir mer och mer nyfiken på att klara vissa uppgifter som av någon anledning alltid har fallit på min lott. I väntan på att cityvattnet ska komma igång, troligtvis fel på magnetventilen, fylls vattnet på manuellt. Varför denna nyfikenhet plötsligt har kommit i dagen vet jag inte. Kanske har hon någon baktanke. Bör jag bli rädd om hon börjar trixa med toakassetten?

Vi börjar utforska matlagningsmöjligheterna mer och mer. Ugnen är fantastisk. Flitigt använd under dessa veckor. Maria är grym i köket. Det serveras gratäng och fläskfilé. Kan ni gissa vad efterrätten blev? Glass!

Kvällen har blivit lite av en favorit för oss. Vi kan ta oss en promenad runt på campingen och lyssna på alla ljud från tält, vagnar och servicehus. Överförfriskade samtal i natten som försöker överrösta den skräniga stereon som spelar allt från AC-DC till Vikingarna. Allt dessa röster och ljud bildar en behaglig melodi som hör campingen till och jag hade inte kunnat vara utan den. Det är ju därför vi älskar detta livet.

En reaktion till “Campingdagbok 2022-07-07”

  1. Campingliv – låter så mysigt och trevligt och roligt.
    Men alla dagar är säkert inte en dans på rosor 😀 Där finns en del taggar också.

Kommentera mera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.